Augustijns Historisch Instituut

Augustinusdag

Gestart in 1986 door pater Tarsicius Jan van Bavel, osa als een ontmoetings-, bezinnings- en studiedag voor alle Nederlandstalige religieuzen die leven volgens de Regel van Augustinus, is deze Augustinusdag uitgegroeid tot een dag voor iedereen met een interesse voor Augustinus.

De werkgroep bepaalt elk jaar een thema voor de dag. Vier sprekers belichten dit thema vanuit hun eigen vak- of interessegebied. Minstens één spreker is een echte Augustinus-kenner, maar het is zeker ook de bedoeling van de werkgroep om Augustinus met het heden te confronteren, om te exploreren hoe relevant Augustinus’ gedachtegoed vandaag is.

De sprekers bereiden ook elk een tekst voor die we bundelen in een publicatie. De deelnemers aan de studiedag krijgen daar een exemplaar van mee naar huis, maar we laten er extra drukken en zo zijn er van verschillende jaren we nog exemplaren van de boekjes te koop in ons instituut. U kunt deze bestellen door een mail te sturen naar anneke.goovaerts@augustiniana.be. Van de publicaties die uitverkocht zijn, hebben we een PDF beschikbaar gemaakt.

Werkgroep : Bernard Bruning, osa – Anthony Dupont – Christine Everaere, osa – Anne Desmet – Anneke Goovaerts

Informatie over de volgende Augustinusdag.

Lijst van publicaties in de Augustinusdag reeks.